Piimässä marinoitu valkosipuli-karitsanfilee
Tämä menu maistuu valkosipulinystäville! Valkosipulilla maustetun karitsanfileen kanssa maistuvat valkosipuliperunat ja jälkiruokana herkutellaan valkosipulibanaania.
Ainekset
- 1 kg karitsanfileetä
- 1 prk kirnupiimää
- 6 kynttä valkosipulia
- rosmariininoksa
- suolaa
- mustapippuria
- öljyä
Valmistusohje
Poista fileistä paksuimmat kalvot. Usein karitsan sisäfileelle sitä ei tarvitse kuitenkaan tehdä. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Nuiji 1-2 rosmariininoksaa joukkoon. Kaada päälle piimää niin että fileet juuri peittyvät.
Lorauta sekaan hieman öljyä ja sekoita kunnolla. Anna marinoitua 1-4 tuntia. Poista liika marinadi ja grillaa lihat kuumalla grillillä nopeasti. Anna vetäytyä pari minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"