Koko Suomi leipoo: Petrin korea raakakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Petri leipoi korean raakakakun suklaa-taatelipohjalla.
Suklaa-taatelipohja
- 5 isoa tai 10 pientä kuivattua taatelia
- 0,75 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 1 rkl vettä
- 1 tl kanelia
Kookoskerma
- 4,75 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 2,5 dl kookoshiutaleita
- 1,75 dl kookosöljyä
- 1,25 dl agavesiirappia tai hunajaa
- 1 rkl vaniljauutetta
- 0,5 – 0,75 dl vettä
- mansikoita
Mangokerma
- 125 g liotettuja cashewpähkinöitä
- 50 g sitruunamehua
- 40 g agavesiirappia
- 45 g kookosöljyä
- 40 g vettä
- 100 g soseutettua mangoa
- kuivattua, pieneksi kuutioitua mangoa
Mansikkakerma
- 1dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 250 ml kookoskermaa
- 6 mansikkaa
- ½ banaani
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl kookosöljyä
- 2 rkl kookoshiutaleita
- mansikoita koristelua varten
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki pohjan aineet teholeikkuriin ja soseuta ne.
2. Kaada seos korkeaan, halkaisijaltaan noin 15 cm:n irtoreunavuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
3. Pane vuoka pakastimeen jähmettymään.
4. Mittaa kaikki kookoskerman aineet teholeikkuriin ja soseuta ne.
5. Leikkaa mansikat puoliksi pituussuunnassa ja vuoraa niillä vuoan reuna niin että leikattu puoli on kiinni vuoan reunassa.
6. Kaada kookoskerma vuokaan.
7. Pane vuoka pakastimeen jähmettymään.
8. Mittaa kaikki mangokerman aineet teholeikkuriin ja soseuta ne.
9. Asettele kuivatut mangonpalat edellisen kerroksen päälle.
10. Kaada mangokerma vuokaan.
11. Pane vuoka pakastimeen jähmettymään.
12. Mittaa kaikki mansikkakerman aineet teholeikkuriin ja soseuta ne.
13. Aseta seos jääkaappiin jähmettymään.
14. Siirrä seos pursotinpussiin ja pursota se kakun päälle.
15. Siirrä kakku pakastimeen jähmettymään.
16. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka