Koko Suomi leipoo: Timpan raparperiunelma

Koko Suomi leipoo jakso 1: TIMO
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisen jakson taitotehtävässä Timo leipoi "raparperiunelman".

Pohja

  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta -

Täyte ja kiille

  • 4 kpl liivatetta
  • 200 g vanilatuorejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 kpl liivatetta
  • 2 rkl sokeria
  • 500 g raparperia
  • vihreitä ja pinkkejä nonparelleja

Valmistusohje

1.Voitele irtopohjallisen vuoan pohja ja lisää hieman korppujauhoja pohjalle myöskin. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen nostelemalla taikinaa hieman. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 asteessa 20 min. Välillä tarkista kypsyys.

2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10min. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Lisää sekaan sitruunamehu. Sekoita vedestä puristetut liivatteet 2rkl kuumaan veteen. Sen jälkeen kaada muiden sekaan nauhana ja sekoita kokoajan. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Nosta jääkaappiin hyytymään hetkeksi.

3. Laita taas liivatteet likoamaan veteen 10min. Lisää liivatteet 2rkl kuumaan veteen ja sekoita. Keitä raparperia vedessä niin että ne hieman pehmenevät. Sen jälkeen kaada vesi pois ja murskaa sauvasekoittimella. Kaada ohuena nauhana liivate sekaan. Lisää hieman sokeria.

4. Leikkaa kakusta n. 4Cm x 4cm palasia. Kaada kiille leivospalojen päälle. Ripottele päälle sekasin vihreitä ja pinkkejä nomparelleja. Laita leivokset kylmään hyytymään. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.