Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Krouvarin silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hienoa sen olla pitää – krouvari marinoi silakoita kermassa ja munankeltuaisissa. Jos sinulla on kiire, kastat ne vain heti ruisjauho-korppujauhoseokseen ja paistat.

Neljälle

  • 1 kg perkaamattomia silakoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • korppujauhoja
  • ruisjauhoja
  • suolaa
  • 1 sitruuna
  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, jätä selkäruodot paikalleen. Huuhtele kalat ja valuta ne huolellisesti.

2. Vatkaa kerma, sekoita mukaan munankeltuaiset.

3. Kääntele silakat kermaan ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

4. Tee paneeraus yhtä suuresta osasta korppu- ja ruisjauhoja, mausta suolalla.

5. Nosta silakat kermasta, valuta hieman ja kääntele ne sitten jauhoseoksessa.

6. Paista silakat voissa niin että ne saavat kullanruskean, rapean paistopinnan. Tarjoile kuoriperunoiden, sitruunaviipaleiden ja tillin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit