Kuohuva kanakeitto
Superhelppo keitto, joka on vartissa valmista, kun teet kanaliemen kuutioista, otat maissit pakastimesta tai purkista ja käytät valmiiksi grillattua broileria. Toisaalta, jos haluat keitosta salonkikelpoisen, jopa juhlavan, vaahdota vähän maitoa ja sekoita se keittoon juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1 sipuli
- 400 g maissia
- 1 l kanalientä (vettä + liemikuutioita)
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl rasvatonta maitoa
- 1 grillattu broileri
- 4 oksaa lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli. Valuta maissi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, lisää kerma ja sitten sipuli ja maissi. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Mausta suolalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella suoraan kattilassa. Vaahdota kulhossa rasvatonta maitoa (esim. sauvasekoittimella) ja nostele keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.
2. Poista broilerista nahka ja luut ja kuutioi liha. Silppua persilja.
3. Jaa kanapalat ja persilja lautasille ja kaada kuumaa keittoa päälle. Tarjoa leipää lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi