Kuohuva kanakeitto

Superhelppo keitto, joka on vartissa valmista, kun teet kanaliemen kuutioista, otat maissit pakastimesta tai purkista ja käytät valmiiksi grillattua broileria. Toisaalta, jos haluat keitosta salonkikelpoisen, jopa juhlavan, vaahdota vähän maitoa ja sekoita se keittoon juuri ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 sipuli
  • 400 g maissia
  • 1 l kanalientä (vettä + liemikuutioita)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 1 grillattu broileri
  • 4 oksaa lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Valuta maissi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, lisää kerma ja sitten sipuli ja maissi. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Mausta suolalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella suoraan kattilassa. Vaahdota kulhossa rasvatonta maitoa (esim. sauvasekoittimella) ja nostele keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.

2. Poista broilerista nahka ja luut ja kuutioi liha. Silppua persilja.

3. Jaa kanapalat ja persilja lautasille ja kaada kuumaa keittoa päälle. Tarjoa leipää lisänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.