Kurpitsa-taateliwokki
Kun valitset kurpitsaa vihannestiskillä, ota sellainen, joka on kova, painava ja ilman laikkuja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g kurpitsaa
- 1 keltainen paprika
- 2 kevätsipulia
- 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- tuoreita taateleita
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Lohko kurpitsa ja leikkaa pois kuori lohkoista. Suikaloi hedelmäliha. Puhdista ja suikaloi paprika ja kevätsipuli. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy wokkipannussa ja wokkaa kurpitsa, sipuli ja paprika. Mausta inkiväärillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Ripottele ruoan päälle tuoreita taateleita, tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"