Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin savusilakkavoileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän maukkaaseen voileipään tarvitset vain pinaattia, juustoa ja savukalaa.

Kahdelle

  • 2 viipaletta makeuttamatonta ruisleipää
  • voita tai margariinia
  • 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
  • 3 savusilakkaa
  • hieman jauhettua muskottia
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 tomaattia
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata pinaatti kattilassa miedoimmalla lämmöllä. Mausta suolalla ja ripauksella muskottia. Voitele leivät ja laita ne pellille.

2. Puristele pinaateista neste ja levitä leiville. Perkaa ja fileoi savusilakat ja laita leiville. Peitä juustoraasteella ja gratinoi uunissa. Tarjoile lautasilta tomaattilohkojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä