Lämmin savusilakkavoileipä
Julkaistu
Tähän maukkaaseen voileipään tarvitset vain pinaattia, juustoa ja savukalaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdelle
- 2 viipaletta makeuttamatonta ruisleipää
- voita tai margariinia
- 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
- 3 savusilakkaa
- hieman jauhettua muskottia
- 1 dl juustoraastetta
- 2 tomaattia
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata pinaatti kattilassa miedoimmalla lämmöllä. Mausta suolalla ja ripauksella muskottia. Voitele leivät ja laita ne pellille.
2. Puristele pinaateista neste ja levitä leiville. Perkaa ja fileoi savusilakat ja laita leiville. Peitä juustoraasteella ja gratinoi uunissa. Tarjoile lautasilta tomaattilohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku