Lampaanjauhelihalla täytetyt paprikat

Mehevää syysruokaa.

Neljälle-viidelle

  • 4-5 paprikaa, minkä värisiä tahansa
  • 300 g lampaan- tai sika-nautajauhelihaa
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 1 rkl soijaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 500 g tomaattimurskaa basilikalla
  • 1 tl timjamia

Valmistusohje

1. Leikkaa paprikoista kannet ja poista siemenet.

2. Paista sipulia öljyssä pannulla. Lisää jauheliha vähän kerrallaan ja ruskista.

3. Sekoita jauhelihaan muut ainekset paitsi tomaattimurska, ja täytä paprikat. Laita ne pataan ja kaada ympärille tomaattimurskaa, mausta timjamilla.

4. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes paprikat pehmenevät. Tarjoile halutessasi lisäriisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.