Lampaanjauhelihalla täytetyt paprikat
Mehevää syysruokaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle-viidelle
- 4-5 paprikaa, minkä värisiä tahansa
- 300 g lampaan- tai sika-nautajauhelihaa
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- suolaa ja pippuria
- paprikajauhetta
- 1 rkl soijaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl keitettyä riisiä
- 500 g tomaattimurskaa basilikalla
- 1 tl timjamia
Valmistusohje
1. Leikkaa paprikoista kannet ja poista siemenet.
2. Paista sipulia öljyssä pannulla. Lisää jauheliha vähän kerrallaan ja ruskista.
3. Sekoita jauhelihaan muut ainekset paitsi tomaattimurska, ja täytä paprikat. Laita ne pataan ja kaada ympärille tomaattimurskaa, mausta timjamilla.
4. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes paprikat pehmenevät. Tarjoile halutessasi lisäriisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku