Lehtipihvit vartaassa valkosipulin kera
Kääri lihat erittäin tiukasti vartaiden ympärille, muuten ne saattavat aueta. Nuiji siis liha hyvin ohuesti jotta voit kääriä pihvit monta kierrosta vartaille, hyvin pakattuna valkosipulin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 6 isoa lehtipihviä
- 3 rkl rapsiöljyä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 75 g pehmeää voita
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl kuivattua kynteliä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita voi, valkosipuli ja yrttimausteet. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
2. Levitä yrttivoi pihveille ja kääri ne tiukoiksi rulliksi.
3. Kiinnitä rullat hammastikuilla, pujota ne vartaisiin.
4. Sekoita öljy ja soija, penslaa vartaat ennen grillausta.
5. Halutessasi voit grillata paprikaa vartaiden päissä. Tarjoile salaatin kera, johon laitat viipaloituja tomaatteja ja nippusipulia sekä sinappivinaigrettea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan