Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Leikkeleitä ja herkkusienisosetta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun seuraavan kerran käyt ruokaostoksilla, piipahda myös herkkutiskillä, jossa on usein kaikenlaisia lihatuotteita houkuttelevaa alkuruokalautasta varten. Leikkeleiden lisänä voit tarjota herkkusienisosetta, johon vermutti tuo mukavan säväyksen. Koristeeksi sopii muutama terälehti keitetystä latva-artisokasta.

4 annosta

  • 120 g parmankinkkua
  • 120 g maalaispasteijaa
  • 120 g italialaista salamia

Herkkusienisose

  • 200 g herkkusieniä
  • 4 rkl kuivaa vermuttia
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Herkkusienisose: Puhdista herkkusienet. Säästä muutamia sieniä koristelua varten ja paloittele loput. Sekoita herkkusienet, vermutti ja ranskankerma lähes tasaiseksi soseeksi tehosekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja nosta sose jääkaappiin pariksi tunniksi.

2. Asettele leikkeleet lautasille, lusikoi lisäksi herkkusienisosetta ja koristele herkkusieniviipaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala