Liekitetyt rapuvartaat

Ainekset

  • 300 g jättiravun pyrstöjä
  • ½ dl öljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • konjakkia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 prk kermaa
  • persiljaa
  • varrastikkuja
  • patonkia
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Murskaa valkosipulia kulhoon ja kumoa sekaan sulaneet ravunpyrstöt. Kaada päälle öljyä ja sekoita huolellisesti. Anna maustua ainakin puoli tuntia.

Liota vartaita, jotta ne kestäisivät paremmin tulta.

Pistele muutama jättiravun pyrstö lyhyeksi katkaistuihin tikkuihin. Kuumenna pannu ja paista vartaita siinä nopeasti molemmin puolin. Kaada loraus konjakkia pannulle ja sytytä palamaan. Nosta vartaat grillin viileämpään osaan ja tee kastike.

Sekoita liekityspannuun tomaattipyreetä ja kaada viini päälle. Anna kiehua puoleen ja lisää kerma. Lisää kastikkeeseen vielä runsaasti leikattua persiljaa. Murskaa valkosipulia tilkkaan vettä.

Paahda patonkiviipaleita grillillä ja sivele valkosipulivettä siivujen pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.