Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liekitetyt rapuvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 300 g jättiravun pyrstöjä
  • ½ dl öljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • konjakkia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 prk kermaa
  • persiljaa
  • varrastikkuja
  • patonkia
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Murskaa valkosipulia kulhoon ja kumoa sekaan sulaneet ravunpyrstöt. Kaada päälle öljyä ja sekoita huolellisesti. Anna maustua ainakin puoli tuntia.

Liota vartaita, jotta ne kestäisivät paremmin tulta.

Pistele muutama jättiravun pyrstö lyhyeksi katkaistuihin tikkuihin. Kuumenna pannu ja paista vartaita siinä nopeasti molemmin puolin. Kaada loraus konjakkia pannulle ja sytytä palamaan. Nosta vartaat grillin viileämpään osaan ja tee kastike.

Sekoita liekityspannuun tomaattipyreetä ja kaada viini päälle. Anna kiehua puoleen ja lisää kerma. Lisää kastikkeeseen vielä runsaasti leikattua persiljaa. Murskaa valkosipulia tilkkaan vettä.

Paahda patonkiviipaleita grillillä ja sivele valkosipulivettä siivujen pinnalle.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäisvartaat