Lohdutusjälkiruoka

Tätä bahrainilaista jälkiruokavanukasta kutsutaan Umm Aliksi, ”Alin äidiksi”. Sen sanotaan olevan ”lohduttava” ruoka, kuten äiti lohduttaa lastaan. Valmista jälkiruoka valmiiksi kaulitusta voitaikinasta, joka ensin paistetaan. Ruusuvettä löytyy itämaisista kaupoista ja apteekista.

Neljälle

  • 275 g valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 50 g mantelilastuja
  • 1 ½ rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 maustemitta jauhettua kanelia
  • 1 kananmuna
  • 2 tl ruusuvettä

Päällimmäiseksi

  • ¾ dl maitoa
  • ¾ dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla, levitä voitaikina leivinpaperille. Paista taikinaa 20 minuuttia kunnes se on saanut kauniisti väriä, ota uunista.

2. Nosta uunin lämpötila 190 asteeseen. Purista sitruunamehu. Hienonna pistaasipähkinät. Voitele uunivuoka ja murusta paistettu voitaikina vuokaan. Lisää pähkinät ja mantelit sekä sitruunamehu.

3. Vatkaa kananmuna kulhossa. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi maito, sokeri ja kaneli. Ota kattila liedeltä ja vatkaa muna seokseen. Kaada sekoitus voitaikinan päälle vuokaan.

4. Sekoita ¾ dl maitoa ja ¾ dl kermaa. Pirskottele ruusuvesi vuokaan ja kaada kermamaito päällimmäiseksi. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes jälkiruoka on kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!