Lohijuustokakku
Tässä aivan uudenlainen juustokakku, joka tarjotaankin jälkiruoan sijasta alkuruokana. Savulohen voi korvata graavilohella.
4 annosta
- 200 g hapanimelää vuokaleipää
- 75 g pehmeää voita
Täyte
- 2 munaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g savulohta paloina
- 2 kevätsipulia
- rouhittua valkopippuria
- raastettua sitruunankuorta
- sitruunamehua
Valmistusohje
1. Hienonna leipä ja sekoita se voin kanssa taikinaksi. Voit myös sekoittaa taikinan tehosekoittimella. Painele taikina irtopohjavuokaan.
2. Vatkaa munankeltuaiset ja munanvalkuaiset erikseen. Vatkaa keltuaisten joukkoon tuorejuusto ja kääntele valkuaiset seokseen. Mausta pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä seos taikinapohjalle.
3. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi ja levitä täytteen päälle. Nosta kakku kylmään odottamaan tarjoilua. Leikkaa kevätsipulit suikaleiksi. Koristele juustokakku sipulisuikaleilla ja sitruunankuoriraasteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka