Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohijuustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä aivan uudenlainen juustokakku, joka tarjotaankin jälkiruoan sijasta alkuruokana. Savulohen voi korvata graavilohella.

4 annosta

  • 200 g hapanimelää vuokaleipää
  • 75 g pehmeää voita

Täyte

  • 2 munaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g savulohta paloina
  • 2 kevätsipulia
  • rouhittua valkopippuria
  • raastettua sitruunankuorta
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Hienonna leipä ja sekoita se voin kanssa taikinaksi. Voit myös sekoittaa taikinan tehosekoittimella. Painele taikina irtopohjavuokaan.

2. Vatkaa munankeltuaiset ja munanvalkuaiset erikseen. Vatkaa keltuaisten joukkoon tuorejuusto ja kääntele valkuaiset seokseen. Mausta pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä seos taikinapohjalle.

3. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi ja levitä täytteen päälle. Nosta kakku kylmään odottamaan tarjoilua. Leikkaa kevätsipulit suikaleiksi. Koristele juustokakku sipulisuikaleilla ja sitruunankuoriraasteella.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku