Lohilasagne katkarapujen ja vihannesten kera

Tee vaihteeksi lasagne lohesta, katkaravuista ja vihanneksista iänikuisen jauhelihakastikkeen sijaan. Rapea salaatti sopii lisäkkeeksi. Isommalle joukolle ruokaa tehdessäsi tuplaat määrät helposti.

Neljälle

  • 10 lasagnelevyä
  • 200 g lohta
  • 200 g katkarapuja (kuorittuja)
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 3 tomaattia
  • ½ dl pestoa
  • 1 dl juustoraastetta

Tomaattikastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ maustemittaa sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Valkoviinikastike

  • 4 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta kuivattua rakuunaa
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Kuori valkosipulinkynnet. Kiehauta tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Anna pulpahdella 10 minuuttia. Valkoviinikastike: Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota sipulisilppu voissa ja lisää jauhot kuullottumaan, älä ruskista. Lisää rakuuna. Kaada joukkoon kerma ja viini sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna katkaravut karkekasti ja leikkaa lohi suikaleiksi. Suikaloi myös paprika ja viipaloi tomaatit, silppua punasipuli. Laita voidellun pitkänomaisen leipävuoan pohjalle lasagnelevyt. Lusikoi niiden päälle kolmannes lohisuikaleista ja katkarapuhakkeesta, tomaattikastikketta ja pestoa. Ripottele päälle kolmannes punasipulista ja paprikasta, lisää kolmannes tomaattiviipaleista. Jatka samanlaisia kerroksia vielä kaksi kertaa. Viimeiseksi tulee lasagnelevy, valkoviinikastike ja juustoraaste.

3. Paista lasagnea noin 40 minuuttia tai kunnes se on läpikypsää ja pinnalla on kaunis väri.

4. Vinkki: vaihda tavalliset lasagnelevyt vihreisiin ja tuore lohi savustettuun, vähennä tuolloin valkoviinikastikkeen suolamäärää.

Parhaat ruokaohjelmat