Lohileivonnaiset
Vannikkeet eli perinteikkäät vol au ventit voidaan tarjoilla kuumina tai kylminä. Herkulliset, höyhenenkevyet voitaikinaleivonnaiset täytetään joko lämpimillä tai kylmillä aineksilla. Kylmät vannikkeet voi hyvin valmistella etukäteen.
Neljälle
- 2 valmista voitaikinalevyä
- 100 g savulohta
- 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeeksi
- erilaisia salaatinlehtiä
- kirsikkatomaatteja
- retiisejä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina leivinpaperille. Ota taikinasta muotilla pyöreitä paloja ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa jokaiseen leivonnaiseen hattu.
2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita ranskankerma ja sinappi. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää ranskankermaseokseen. Mausta ruohosipulilla ja tillillä.
3. Täytä leivonnaiset lohiseoksella. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa