Pehmeästi riimisuolattua lohta sahramimuhennetuin perunoin

Useimmat rakastavat lohta kaikissa muodoissa. Eräiden mukaan lohta ja sipulia ei pidä yhdistää, mutta miksi ei? Sahramissa muhennetut perunat ja sipuli antavat herkullista makua tälle ruokalajille. Lohi kannattaa pakastaa 2 vuorokautta ennen riimisuolausta.

Neljälle

  • 1 kg tuoretta lohta
  • 80 g suolaa
  • 40 g sokeria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria

Sahramimuhennetut perunat

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ g sahramia
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 400 g keitettyjä perunoita
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Riimisuolattu lohi: Sekoita suola, valkopippuri ja sokeri. Fileoi lohi ja riimisuolaa fileet suolaseoksessa, anna seistä kylmässä vähintään vuorokausi.

2. Sahramimuhennetut perunat: Keitä kerma ja lisää sahramia maun mukaan. Puhdista ja paloittele sipuli, viipaloi perunat ja laita ne kermaan. Anna porista miedolla lämmöllä sopivaan koostumukseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Viipaloi lohi niin, että jokainen ruokailija saa ainakin 4-5 viipaletta. Asettele lohi kauniisti lautasille, mausta halutessasi suolalla ja kiepauta päälle hieman pippuria myllystä. Tarjoile höyryävän kuuman peruna-sipulimuhennoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!