Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pehmeästi riimisuolattua lohta sahramimuhennetuin perunoin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sahramissa muhennetut perunat ja sipuli antavat herkullista makua tälle ruokalajille. Lohi kannattaa pakastaa 2 vuorokautta ennen riimisuolausta.

Neljälle

  • 1 kg tuoretta lohta
  • 80 g suolaa
  • 40 g sokeria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria

Sahramimuhennetut perunat

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ g sahramia
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 400 g keitettyjä perunoita
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Riimisuolattu lohi: Sekoita suola, valkopippuri ja sokeri. Fileoi lohi ja riimisuolaa fileet suolaseoksessa, anna seistä kylmässä vähintään vuorokausi.

2. Sahramimuhennetut perunat: Keitä kerma ja lisää sahramia maun mukaan. Puhdista ja paloittele sipuli, viipaloi perunat ja laita ne kermaan. Anna porista miedolla lämmöllä sopivaan koostumukseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Viipaloi lohi niin että jokainen ruokailija saa ainakin 4-5 viipaletta. Asettele lohi kauniisti lautasille, mausta halutessasi suolalla ja kiepauta päälle hieman pippuria myllystä. Tarjoile höyryävän kuuman peruna-sipulimuhennoksen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi