Lyonin kyljykset
Kun jotakin on valmistettu à la Lyonnaise, eli kuten Lyonissa asuvat valmistavat, se tarkoittaa aina sipulia ja viinietikkaa. Lyon on kaupunki Ranskassa, ja sitä kutsutaan usein Ranskan aitaksi mainion keittiönsä ansiosta. Tarjoile kyljykset maissin tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- 1 tl rakuunaa
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- 2 rkl viinietikkaa
- ¾ dl naudanlientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla, ruskista pannussa.
2. Alenna lämpöä, lisää sipulit, liemi ja viinietikka.
3. Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia.
4. Tarjoile maissitäytetyin tomaatein. Laita maissille voinokare ja paista tomaatteja 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku