Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mango-sticky rice

8:46img
Julkaistu 26.02.2014 08:02

26.2. Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Sami Granroth vinkkaa herkullisen thaimaalaisen jälkiruoan reseptin.

Ainekset

  • 2 dl puuroutuvaa riisiä
  • 3 dl vettä

Kookoskastike

  • 400g kookosmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1rlk maissitärkkelystä
  • 3rkl vettä

Lisäksi

  • 1 kypsä mango

Valmistusohje

Liota riisi vedessä yön yli tai vähintään 3 tuntia.

Jeitä riisi riisinkeittimessä tai kattilassa (riisi ei saa olla märkää keittämisen jälkeen).

Keitä kookosmaito sokeri ja suola, suurusta maissitärkkelyksellä.

Lisää kypsään/keitettyyn riisiin noin puolet kookoskastikkeesta ja sekoita tasaiseksi.

Varo ettet muussaa riisiä

Aseta riisi muotilla tai lusikalla lautaselle, lisää mangonpalat ja loput kookoskastikkeesta

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi