26.2. Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Sami Granroth vinkkaa herkullisen thaimaalaisen jälkiruoan reseptin.

Ainekset

  • 2 dl puuroutuvaa riisiä
  • 3 dl vettä

Kookoskastike

  • 400g kookosmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1rlk maissitärkkelystä
  • 3rkl vettä

Lisäksi

  • 1 kypsä mango

Valmistusohje

Liota riisi vedessä yön yli tai vähintään 3 tuntia.

Jeitä riisi riisinkeittimessä tai kattilassa (riisi ei saa olla märkää keittämisen jälkeen).

Keitä kookosmaito sokeri ja suola, suurusta maissitärkkelyksellä.

Lisää kypsään/keitettyyn riisiin noin puolet kookoskastikkeesta ja sekoita tasaiseksi.

Varo ettet muussaa riisiä

Aseta riisi muotilla tai lusikalla lautaselle, lisää mangonpalat ja loput kookoskastikkeesta

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!