Makkararisotto
Julkaistu
Tämä on nopea muunnos risotosta, joka maistuu currylta. Käytä mielellään avorioriisiä, ”aitoa” risottoriisiä. Voit muunnella reseptiä: Makkaran ja herneet voi vaihtaa esimerkiksi kanaan ja aurinkokuivattuihin tomaatteihin.
Neljälle
- 2 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 2 rkl voita tai öljyä
- 2 tl currya
- 5 dl kanalientä
- n. 125 g pakastettuja, vihreitä herneitä
- 300 g lenkkimakkaraa, kuutioina
Valmistusohje
1. Paista riisiä, sipulia ja currya voissa tai öljyssä muutama minuutti.
2. Lisää liemi ja keitä riisi kypsäksi.
3. Kääntele mukaan herneet ja makkara, kun keittoajasta on jäljellä 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi