Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sianlihakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita viikko maistuvalla ja nopeatekoisella sianlihakastikkeella. Keitetyt perunat toimivat hyvin kastikkeen lisukkeena. Myös perunamuusi on sille oiva kumppani. Makuja-sivujen reseptipankista löytyy useita eri muusivaihtoehtoja.

Ainekset

  • 700 g porsaan kylkeä
  • 1 sipuli
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 10 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • suolaa
  • 1 kg kiinteitä perunoita

Valmistusohje

Leikkaa possun kylki pieniksi, noin puolen sentin kuutioiksi. Käristä paloja padassa, pannussa tai kattilan pohjalla niin, että rasva irtoaa ja kuutiot muuttuvat rapeiksi.

Lisää pilkottu sipuli ja vehnäjauhot ja jatka ruskistamista koko ajan sekoittaen. Ole tarkkana, etteivät jauhot pala vaan ainoastaan ruskistuvat. Lisää mausteet ja vettä sen verran, että lihat peittyvät. Anna kastikkeen hautua hiljalleen tunnin verran. Kun liha on mureaa, on kastike valmis.

Poimi pippurit ja laakerinlehdet pois kastikkeesta ennen esillelaittoa. Tarjoa kastike kuorineen keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuuren kanssa. Myös perunamuusi on kastikkeelle oiva kumppani. Makuja-sivujen reseptipankista löytyy useita eri muusivaihtoehtoja.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki