Mandoldikeitto

Mangoldi antaa kunnon terveyspotkun. Myös pinaattia ja nokkosia voi keittää samalla tavalla.

Neljälle

  • n. 500 g mangoldia
  • 1 salottisipuli
  • 3 kasvisliemikuutiota
  • 12 dl vettä
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • leipäkrutonkeja
  • parmesaanijuustoa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Paloittele mangoldinlehdet pienemmiksi paloiksi, hienonna sipuli. Paista sipulia ja mangoldia hetki voissa padassa.

2. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Keitä n. 15 minuuttia tai kunnes mangoldinlehdet ovat pehmenneet, lisää maitoa vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile krutonkien ja parmesaanin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.