Mansikkaleivokset vaniljakreemillä
Jos sinulla on pakkasessa voitaikinaa ja kaapissa vaniljakreemiaineksia, valmistat nämä herkulliset leivokset nopeasti. Juhlavaa tarjoiltavaa, jos saat odottamattomia vieraita.
Neljälle
- 2 pakastettua voitaikinalevyä
- 2 dl vaniljakreemiä
- 200 g tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Sulata voitaikina. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise mansikat. Jaa voitaikinalevyt 3 osaan ja kaulitse ne 9x9 cm kokoisiksi.
2. Paista voitaikinaneliöitä leivinpaperilla pellillä uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Täytä vaniljakreemillä ja mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"