MasterChef: Parsa-pestotortelliinit – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 140 g durumjauhoja
- 140 g 00-jauhoja
- 4 keltuaista
- 1 kananmuna
- nippu parsaa
- 100 g ricottaa
- kourallinen mantelia
- 1 sitruuna
- kourallinen basilikaa
- fenkoli
- voi
Valmistusohje
Valmista pasta, mittaa jauhot ja kananmunat kulhoon. Muotoile taikina ja tarvittaessa lisää tilkka vettä. kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa.
Keitä parsat. Kuullota valkosipuli. Paahda mantelit. Jätä osa manteleista koristelua varten.
Lisää kulhoon parsat, valkosipuli, mantelit, basilika, puolikkaan sitruunanmehu, suolaa ja aja tasaiseksi. Sekoita ricotta sekaan.
Mankeloi pastataikina ohueksi. Leikkaa levystä muotilla ympyröitä ja pursota keskelle täytettä. sulje puoliympyröiksi ja yhdistä kulmat.
Paista fenkolia voissa ja lisää parsat pannulle.
Keitä pastat ja lisää pannulle. Lisää pannulle keitinvettä, pidä pannu liikkeellä ja anna veden haihtua. Koristele paahdetuilla manteleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku