Marinoidut kyljykset sitruksella

Porsaankyljyksistä tulee mureita ja maukkaita, jos marinoit ne sitruunassa ja appelsiinimehussa. Tarjoile mielellään uunissa paistettujen sipulien kanssa, kuten kuvassa.

Viidelle

  • 5 porsaankyljystä
  • hiutalesuolaa

Marinadi

  • 1 ½ dl rapsiöljyä
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 maustemitta mustapippuria

Lisukkeeksi

  • uuniperunoita ja nippusipuleita

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi. Laita kyljykset vuokaan ja kaada niiden päälle marinadi. Anna vetäytyä muutama tunti.

2. Grillaa kyljyksiä 4-5 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile hiutalesuolan kera.

3. Tarjoile uuniperunoiden ja nippusipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.