25.9. Kokeile herkullista kahvijälkiruokaa! Reseptin loihti Pekka Terävä.

Ainekset

  • 200g maitoa
  • 50 g Nespresso-kahvia
  • 60 g sokeria
  • 200 g mascarponea
  • 2-3 liivatelehteä

Frangipane

  • 250 g mantelimassaa
  • 125 g voita
  • 25 g vehnäjauhoa
  • 1,5 g suolaa
  • 2 kananmunaa
  • Nespresso-kahvia kostuttamiseen

Kahvijäätelöä

  • 350 g maitoa
  • 150 g kermaa
  • 100 g sokeria
  • 26 g maitojauhetta
  • 25 g glukoosia
  • 10 g hunajaa

Caramela creme

  • 250 g maitoa
  • 250 g kermaa
  • 275 g Caramela-suklaata
  • 100 g keltuaista
  • 2 liivatelehteä
  • 50 g sokeria

Valmistusohje

1. Kiehauta maito ja sokeri, lisää liotettu liivakko.

2. Lisää Nespresso kahvi ja anna jäähtyä 40 asteiseksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada annosvuokiin ja laita jääkaappiin hyytymään 3-6 tunniksi.

Frangipane:

1. Laita mantelimassa ja voi yleiskoneessa sekaisin. Lisää vehnäjauho, suola ja kahvi. Lisää lopuksi munat. Laita massa vuokaan ja paista uunissa 185-200 astetta noin 8-15 minuuttia.

Kahvijäätelö:

1. Lämmitä maitokerma 45 asteiseksi, lisää loput ainekset. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Poraa massa tehosekoittimella tasaiseksi. Anna seistä yön yli jääkaapissa peitettynä.

2. Aja jäätelökoneessa jäätelöksi.

Carmela-creme:

1. Yhdistä kaikki ainekset ja kypsennä massa 82 asteiseksi.

2. Anna jäähtyä 45 asteiseksi. Punnitse 500 g seosta, emulsoi Caramela-suklaata ja liivatetta.

3. Anna seistä yön yli massa jääkaapissa. Vatkaa massa vaahdoksi juuri ennen tarjoilua.

4. Tarjoile annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!