25.9. Kokeile herkullista kahvijälkiruokaa! Reseptin loihti Pekka Terävä.
Ainekset
- 200g maitoa
- 50 g Nespresso-kahvia
- 60 g sokeria
- 200 g mascarponea
- 2-3 liivatelehteä
Frangipane
- 250 g mantelimassaa
- 125 g voita
- 25 g vehnäjauhoa
- 1,5 g suolaa
- 2 kananmunaa
- Nespresso-kahvia kostuttamiseen
Kahvijäätelöä
- 350 g maitoa
- 150 g kermaa
- 100 g sokeria
- 26 g maitojauhetta
- 25 g glukoosia
- 10 g hunajaa
Caramela creme
- 250 g maitoa
- 250 g kermaa
- 275 g Caramela-suklaata
- 100 g keltuaista
- 2 liivatelehteä
- 50 g sokeria
Valmistusohje
1. Kiehauta maito ja sokeri, lisää liotettu liivakko.
2. Lisää Nespresso kahvi ja anna jäähtyä 40 asteiseksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada annosvuokiin ja laita jääkaappiin hyytymään 3-6 tunniksi.
Frangipane:
1. Laita mantelimassa ja voi yleiskoneessa sekaisin. Lisää vehnäjauho, suola ja kahvi. Lisää lopuksi munat. Laita massa vuokaan ja paista uunissa 185-200 astetta noin 8-15 minuuttia.
Kahvijäätelö:
1. Lämmitä maitokerma 45 asteiseksi, lisää loput ainekset. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Poraa massa tehosekoittimella tasaiseksi. Anna seistä yön yli jääkaapissa peitettynä.
2. Aja jäätelökoneessa jäätelöksi.
Carmela-creme:
1. Yhdistä kaikki ainekset ja kypsennä massa 82 asteiseksi.
2. Anna jäähtyä 45 asteiseksi. Punnitse 500 g seosta, emulsoi Caramela-suklaata ja liivatetta.
3. Anna seistä yön yli massa jääkaapissa. Vatkaa massa vaahdoksi juuri ennen tarjoilua.
4. Tarjoile annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"