Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Appelsiini-suklaajouluhalko, Joonan resepti

MasterChef24_joulu EPS03 joona
Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Taikina

  • 3 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte

  • 50 g tummaa suklaata
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 0,5 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g tummaa suklaata
  • 0,5 rkl kahvijauhetta

Valmistusohje

Säädä uuni 225 asteeseen. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja kypsennä uunissa 5-7min.

Kumoa valmis taikina uudelle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Vie kylmään.

Valmista täyte. Rouhi suklaa pieneksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja suklaarouhe. Vaahdota kerma. Laita vaahto tuorejuusto sekoitukseen. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri torttu rullalle varovasti. Laita jääkaappiin.

Kuorrutus: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja kahvijauhe samalla vatkaten. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Tee haarukalla kuvioita kuorrutteeseen. Lopuksi koristele suklaahipuilla ja appelsiinin kuorella.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit