MasterChef: Basilikaa kahdella tapaa – Ollin resepti

mc_eps5_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Namelaka

  • 300 g valkosuklaa
  • 1,5 dl maito
  • 3 liivate
  • 2 dl Kerma
  • 1 dl glukoosi
  • 1 puntti basilika

Toscamuru

  • 1,5 dl manteli
  • 50 g voi
  • 1 dl sokeri
  • 1 rkl jauho
  • 0,5 dl kerma

Basilikamansikat

  • 10 mansikkaa
  • 2 rkl balsamico
  • Basilikaa
  • ripaus suolaa
  • sokeria

Temporoitu tumma suklaa

  • 200 g suklaata

Valmistusohje

Tee namelaka. Laita ainekset kattilaan (ei kerma eikä basilika). Liota liivate kylmään veteen, kun sulanut niin liota suklaaseen. lisää kerma ja basilika ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita muottiin ja anna asettua 1h kylmässä.

Toscamuru. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna kiehahtaa. Levitä leivinpaperille ja laita 190c uuniin 14min. Anna jäähtyä ja pyöritä blenderissä muruksi.

Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja sekoita muut aineet. Anna maustua 30min.

Temperoi suklaa. Lämmitä ensin 50c à 27c à 30c. Sekoita kokoajan. Laita pursotinpussiin. Pursota jäämurskan päälle ”ruusukkeita”

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.