MasterChef: Basilikaa kahdella tapaa – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Namelaka
- 300 g valkosuklaa
- 1,5 dl maito
- 3 liivate
- 2 dl Kerma
- 1 dl glukoosi
- 1 puntti basilika
Toscamuru
- 1,5 dl manteli
- 50 g voi
- 1 dl sokeri
- 1 rkl jauho
- 0,5 dl kerma
Basilikamansikat
- 10 mansikkaa
- 2 rkl balsamico
- Basilikaa
- ripaus suolaa
- sokeria
Temporoitu tumma suklaa
- 200 g suklaata
Valmistusohje
Tee namelaka. Laita ainekset kattilaan (ei kerma eikä basilika). Liota liivate kylmään veteen, kun sulanut niin liota suklaaseen. lisää kerma ja basilika ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita muottiin ja anna asettua 1h kylmässä.
Toscamuru. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna kiehahtaa. Levitä leivinpaperille ja laita 190c uuniin 14min. Anna jäähtyä ja pyöritä blenderissä muruksi.
Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja sekoita muut aineet. Anna maustua 30min.
Temperoi suklaa. Lämmitä ensin 50c à 27c à 30c. Sekoita kokoajan. Laita pursotinpussiin. Pursota jäämurskan päälle ”ruusukkeita”
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku