MasterChef: Broilernuijia mansikka-balsamicokastikkeessa – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 300 g broileria
- 50 g voita
- nippu salviaa
- 1/2 l mansikoita viipaleina
- balsamiviinietikkaa
- sokeria
- purjosipulia
- 8 isoa mansikkaa survottuna
- yrttejä ja paahdettua pinjansiementä koristeluun
Valmistusohje
Broileri ruskistetaan salviavoissa ja laitetaan 180 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.
mansikkasurvos, sokeri (3rkl) ja balsamico keitetään sakeaksi.
Purjo paistetaan voissa, mansikkaviipaleet grillataan kuumalla parilalla 5 min.
Annos rakennetaan lautaselle – mansikat, purjo pieneksi ympyräksi.
Broileri nostetaan uunista ja kastike kaadetaan päälle.
Koristellaan yrteillä ja pinjansiemenillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"