MasterChef: Muistoja Välimereltä – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 300 g sinisimpukoita tai vihersimpukoita
- 6 valkosipulikynttä
- 100 g voita
- 1,5 dl kermaa
- 1 rkl creme fraichea
- 1,5 dl valkoviiniä
- palsternakka suikaleita, yrttejä ja syötäviä kukkia koristeluun
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
Simpukat keitetään 5 minuuttia valkoviini-voi seoksessa. Asetetaan lautaselle, saa hieman jäähtyä.
Kastike keitetään kermasta, voista ja creme fraichesta. Maustetaan sitruunalla. Kastike lusikoidaan halkaistujen simpukoiden päälle ja gratinoidaan uunissa n 6 min.
Koristellaan palsternakkalastuilla, sitruunalohkoilla ja yrteillä. Tarjoillaan sitruuna aiolin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka