MasterChef: Naudan Entrecote-pihvi – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 200 g hyvää naudan entrecotea
- 3 isoa perunaa ohueina suikaleina
- porkkanaa
- herkkusieniä
Punaviinikastike
- salottisipuli,
- 1,5 dl punaviiniä
- iso nokare voita
- laakerinlehti
- balsamicoa
- suolaa
- pippuria
- 1,5 dl lihalientä
Valmistusohje
Perunat paistetaan öljyssä rapeiksi, porkkanat maustetaan hunajalla ja voilla ja nostetaan uunivuokaan miedolle lämmölle (n.140 astetta) tunniksi.
Herkkusienet paistetaan voissa ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Pihvi paistetaan ruskistetussa voissa n.1min.puoli, kääritään folioon ja laitetaan uuniin n.10 min.
Annetaan tämän jälkeen levätä n.20 min pöydällä foliossa.
Leikataan ohuiksi viipaleiksi ja asetetaan lautaselle perunan,porkkanan ja sienten kera.
Punaviinikastike keitetään kokoon ja siivilöidään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku