MasterChef VIP: Vesuviuksen pääsiäinen – Max Seeckin resepti

MC2020VIP_EP04_Annoskuva_Max_Kuvaaja_Sara_Forsius09479
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan kuudennessa jaksossa edellisessä tehtävässä hävinnyt joukkue valmistaa vaihtokaupan raaka-ainekorien sisällöstä annokset.

Aineet

  • Kananmunia
  • Sokeria
  • Kuohukermaa
  • 2 banaania
  • Yksi persikka

Valmistusohje

Temperoidut suklaalastut. Marjoja. Jauha banaanit ja kananmunat lettutaikinaksi. Sulata tumma suklaa, lämmitä se n. 48 asteiseksi. Jäähdytä 27 asteiseksi ja lämmitä sitten uudelleen 32 asteiseksi. Laita pakastimeen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Keitä paloiteltu persikka sokerivedessä. Sekoita 1 dl sokeria 1 dl kiehuvaa vettä. Anna jämähtää, jotta saadaan Omar-karkkimassaa. Murskaa rouheeksi.

Ota persikat vedestä kun ovat kypsiä, ja kiehauta persikkainen sokeriliemi kastikkeeksi.

Paista banaanilettu ruskeaksi. Aseta lettu lautaselle, lisää kermavaahto, persikkakastike, marjat sekä Omar-rouhe. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.