MasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 3 keltuaista
- 1 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 80 g sokeria
- 1,5 rkl cointreauta
- 1 dl mantelirouhetta
- 0,5 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl kuivattua mansikkaa
- 300 g mansikkaa
Valmistusohje
Nypi voi, jauho, mantelirouhe ja 30 g sokeria muruksi. Paahda 170 asteisessa uunissa rapeaksi.
Sekoita keltuaiset ja 1,5 rkl sokeria. Vispaa kiehuvan veden päällä kunnes keltuaiset kypsyvät ja paksuuntuvat. Lisää asteittain cointreauta sekä appelsiinimehua ja jatka vispaamista kunnes maku on mielestäsi hyvä.
Maseroi puolet mansikoista appelsiininmehussa, sitruunamehussa ja 1 rkl sokerissa. Paloittele loput mansikat vasta asetellessasi annoksen lautaselle.
Lisää tomusokeri ja kuivattu mansikka tehosekoittimeen ja sekoita kunnes tulos on vaaleanpunainen pöly.
Aseta lautasen keskelle mansikat, reunalle mantelimurua ja mansikkapölyä. Kaada kastike marjojen päälle tarjoillessasi annoksen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku