MasterChef: Tostada – Niklaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps12_annos_mysteeriboxi_NIKLAS_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.

Ainekset

  • 2 kpl Merileväarkkia
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 6 kpl Sipulinlaihoa
  • 50 g Tuoretta wasabia
  • 1 dl Wasabin lehtiä
  • 3 kpl Tomatilloa
  • 1 kpl Pieni kesäkurpitsa
  • 2 kpl Vihreää chiliä

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon morttelissa hienonnettu merilevä. Kauli ohueksi jauhoitetulla pöydällä, paista pannulla molemmin puolin. Lopuksi friteeraa tortillat kuumassa öljyssä.

2. Kuori wasabi ja raasta hienoksi. Sekoita wasabi ja hienoksi silputut wasabin lehdet majoneesiin. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja etikalla.

3. Pilko tomatillot ja chilit hienoksi. Mausta seos etikalla, sokerilla ja suolalla.

4. Pilko kesäkurpitsa tasaiseksi suikaleeksi. Pyöritä ne kananmunassa ja vehnäjauhoissa. Uppopaista kuumassa öljyssä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.