MasterChef: Tostada – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.
Ainekset
- 2 kpl Merileväarkkia
- 2 dl Vehnäjauhoja
- 1 tl Leivinjauhetta
- 6 kpl Sipulinlaihoa
- 50 g Tuoretta wasabia
- 1 dl Wasabin lehtiä
- 3 kpl Tomatilloa
- 1 kpl Pieni kesäkurpitsa
- 2 kpl Vihreää chiliä
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon morttelissa hienonnettu merilevä. Kauli ohueksi jauhoitetulla pöydällä, paista pannulla molemmin puolin. Lopuksi friteeraa tortillat kuumassa öljyssä.
2. Kuori wasabi ja raasta hienoksi. Sekoita wasabi ja hienoksi silputut wasabin lehdet majoneesiin. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja etikalla.
3. Pilko tomatillot ja chilit hienoksi. Mausta seos etikalla, sokerilla ja suolalla.
4. Pilko kesäkurpitsa tasaiseksi suikaleeksi. Pyöritä ne kananmunassa ja vehnäjauhoissa. Uppopaista kuumassa öljyssä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno