MasterChef: Kesäkurpitsaa ja latva-artisokkaa – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.
Ainekset
- 1 kpl Kesäkurpitsa
- 1 kpl Latva-artisokka
- 2 rkl Herukoita
- 2 kpl kesäsipulia
- 100 g Voita
- Suolaa
- Mustapippuria
- 0,5 dl Valkoviinietikkaa
- Sokeria
- 1 dl Vehnäjauhoja
- 1 kpl Kananmuna
- Tuoretta timjamia
- Kourallinen Pistaasipähkinöitä
- 1 kpl Sitruuna
Valmistusohje
1. Kuullota voissa hienonnettu sipuli ja lisää kuutioitu kesäkurpitsa, kuullota vielä hetki. Lisää pieni määrä vettä ja hauduta kypsäksi. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Keitä pikkelöintiliemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) kattilassa ja kaada erittäin ohuiden kesäkurpitsaviipaleiden sekä herukoiden päälle. Mausta pippurilla ja suolalla.
3. Mausta kesäkurpitsakiekot ensin suolalla, pyöritä vehnäjauhoissa, munassa ja uudelleen vehnäjauhoissa. Uppopaista kiekot 160-asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta vielä uudelleen suolalla.
4. Keitä latva-artisokkaa sitruunalla maustetulla vedellä n. 20 minuuttia, perkaa sen sydän esille.
5. Paahda pistaaseja pannulla ja rouhi. Sekoita voin joukkoon pistaasirouhe, hienonnettua timjamia, mausta sitruunanmehulla, sitruunankuorella, mustapippurilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku