1. Kuullota voissa hienonnettu sipuli ja lisää kuutioitu kesäkurpitsa, kuullota vielä hetki. Lisää pieni määrä vettä ja hauduta kypsäksi. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Keitä pikkelöintiliemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) kattilassa ja kaada erittäin ohuiden kesäkurpitsaviipaleiden sekä herukoiden päälle. Mausta pippurilla ja suolalla.
3. Mausta kesäkurpitsakiekot ensin suolalla, pyöritä vehnäjauhoissa, munassa ja uudelleen vehnäjauhoissa. Uppopaista kiekot 160-asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta vielä uudelleen suolalla.
4. Keitä latva-artisokkaa sitruunalla maustetulla vedellä n. 20 minuuttia, perkaa sen sydän esille.
5. Paahda pistaaseja pannulla ja rouhi. Sekoita voin joukkoon pistaasirouhe, hienonnettua timjamia, mausta sitruunanmehulla, sitruunankuorella, mustapippurilla ja suolalla.