MasterChef: Kesäkurpitsaa ja latva-artisokkaa – Kristiinan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps12_annos_mysteeriboxi_KRISTIINA_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.

Ainekset

  • 1 kpl Kesäkurpitsa
  • 1 kpl Latva-artisokka
  • 2 rkl Herukoita
  • 2 kpl kesäsipulia
  • 100 g Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 0,5 dl Valkoviinietikkaa
  • Sokeria
  • 1 dl Vehnäjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna
  • Tuoretta timjamia
  • Kourallinen Pistaasipähkinöitä
  • 1 kpl Sitruuna

Valmistusohje

1. Kuullota voissa hienonnettu sipuli ja lisää kuutioitu kesäkurpitsa, kuullota vielä hetki. Lisää pieni määrä vettä ja hauduta kypsäksi. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2.  Keitä pikkelöintiliemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) kattilassa ja kaada erittäin ohuiden kesäkurpitsaviipaleiden sekä herukoiden päälle. Mausta pippurilla ja suolalla.

3. Mausta kesäkurpitsakiekot ensin suolalla, pyöritä vehnäjauhoissa, munassa ja uudelleen vehnäjauhoissa. Uppopaista kiekot 160-asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta vielä uudelleen suolalla.

4. Keitä latva-artisokkaa sitruunalla maustetulla vedellä n. 20 minuuttia, perkaa sen sydän esille. 

5. Paahda pistaaseja pannulla ja rouhi. Sekoita voin joukkoon pistaasirouhe, hienonnettua timjamia, mausta sitruunanmehulla, sitruunankuorella, mustapippurilla ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat