MasterChef: Kesäkurpitsaa ja latva-artisokkaa – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.
Ainekset
- 1 kpl Kesäkurpitsa
- 1 kpl Latva-artisokka
- 2 rkl Herukoita
- 2 kpl kesäsipulia
- 100 g Voita
- Suolaa
- Mustapippuria
- 0,5 dl Valkoviinietikkaa
- Sokeria
- 1 dl Vehnäjauhoja
- 1 kpl Kananmuna
- Tuoretta timjamia
- Kourallinen Pistaasipähkinöitä
- 1 kpl Sitruuna
Valmistusohje
1. Kuullota voissa hienonnettu sipuli ja lisää kuutioitu kesäkurpitsa, kuullota vielä hetki. Lisää pieni määrä vettä ja hauduta kypsäksi. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Keitä pikkelöintiliemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) kattilassa ja kaada erittäin ohuiden kesäkurpitsaviipaleiden sekä herukoiden päälle. Mausta pippurilla ja suolalla.
3. Mausta kesäkurpitsakiekot ensin suolalla, pyöritä vehnäjauhoissa, munassa ja uudelleen vehnäjauhoissa. Uppopaista kiekot 160-asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta vielä uudelleen suolalla.
4. Keitä latva-artisokkaa sitruunalla maustetulla vedellä n. 20 minuuttia, perkaa sen sydän esille.
5. Paahda pistaaseja pannulla ja rouhi. Sekoita voin joukkoon pistaasirouhe, hienonnettua timjamia, mausta sitruunanmehulla, sitruunankuorella, mustapippurilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras