MasterChef: Friteerattua silken-tofua – Harmaan joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 1 pkt Silken tofua
- 1dl soijakastiketta
- 1 prk kikhernelientä
- Pankojauhoja leivitykseen
- 1 tl kurkumaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kpl varsiselleri
- 1 kpl porkkana
- 1 kpl jalapenoa
- 1 kpl fenkoli
- 1 pnt persiljaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl sherryetikkaa
- 3 rkl ruokosokeria
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 limen mehu
- 0,5 dl kikhernelientä
- 2 dl öljyä
- 2 tl vaaleaa misoa
- Suolaa
- 2 pnt korianteria
- 1 kpl punainen chili
- 1 kpl jalapenoa
- 3 limen mehua
- 1 rkl ruokosokeria
- 0,5 rkl suolaa
Valmistusohje
Laita friteerauskone lämpenemään 160c. Leikkaa tofu annospaloiksi. Marinoi soijassa. Leivitä tofut ensin vehnäjauhossa, sitten kikherneliemessä ja sen jälkeen pankojauhoissa, mikä on maustettu kurkumalla, suolalla ja pippurilla. Friteeraa tofuja 4-5 min.
Laita tehosekoittimeen korianteri, chili, jalapeno, limen mehu, rukosokeri ja suola ja aja lähes sileäksi.
Aja sauvasekoittimella kikherneliemi ja miso sekaisin. Emulsoi mukaan öljy ja mausta suolalla.
Pilko cruditesalaattiin varsiselleri, fenkoli, jalapeno, porkkana ja persilja. Sekoita marinadia varten rypsiöljy, sherryetikka, soija, limen mehu ja ruokosokeri. Sekoita marinadi kasviksiin ja anna marinoitua hetki.
Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku