MasterChef: Shimeji & Batak – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps6_annos_MATTI_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Ainekset

  • 140 g durumjauhoja
  • 2 kpl keltuaista
  • 1 kpl kananmuna
  • 500 g shimejisieniä
  • 50 g batak-pippuri
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 shalottisipuli
  • Timjamia
  • Korianteri
  • 1 kpl sitruuna
  • Riisiviinietikka
  • 3 rkl maltodextriini
  • 3 rkl creme fraichea
  • 5 dl kanaliemi
  • 3 dl rapsiöljy

Valmistusohje

Sekoita pastataikinaa varten durumjauhot, munat ja keltuaiset sekä 1tl oliiviöljyä. Vaivaa taikinaksi. Anna levätä 30 min. Veivaa levyksi pastakoneella ja stanssaa pyöreitä kiekkoja 2kpl.

Lisää kattilaan 300 g shimeji sieniä, leikattu shalotti- ja valkosipuli ja peitä kanaliemellä. Kiehauta ja hauduttele 45 min. Mausta liemi suolalla ja siivilöi harson läpi. Lisää 0,25 dl Batak-pippuriöljyä. 

Valmista tortellinien täytte hauduttamalla 120 g shimejiä creme fraichessa ja aja pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta batak-pippurilla ja täytä tortellinit. Lämmitä rapsiöljyä 65 asteiseksi ja kaada joukkoon 1 rkl batak-pippureita. Hauduta 15 min ja siivilöi öljy.

Lisää 1 dl öljyä maltodextriinin ja sekoita. Peitä merirapu Batak-pippuriöljyllä ja kypsennä 50 asteisessa uunissa n. 10 min. Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat