MasterChef: Shimeji & Batak – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.
Ainekset
- 140 g durumjauhoja
- 2 kpl keltuaista
- 1 kpl kananmuna
- 500 g shimejisieniä
- 50 g batak-pippuri
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 shalottisipuli
- Timjamia
- Korianteri
- 1 kpl sitruuna
- Riisiviinietikka
- 3 rkl maltodextriini
- 3 rkl creme fraichea
- 5 dl kanaliemi
- 3 dl rapsiöljy
Valmistusohje
Sekoita pastataikinaa varten durumjauhot, munat ja keltuaiset sekä 1tl oliiviöljyä. Vaivaa taikinaksi. Anna levätä 30 min. Veivaa levyksi pastakoneella ja stanssaa pyöreitä kiekkoja 2kpl.
Lisää kattilaan 300 g shimeji sieniä, leikattu shalotti- ja valkosipuli ja peitä kanaliemellä. Kiehauta ja hauduttele 45 min. Mausta liemi suolalla ja siivilöi harson läpi. Lisää 0,25 dl Batak-pippuriöljyä.
Valmista tortellinien täytte hauduttamalla 120 g shimejiä creme fraichessa ja aja pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta batak-pippurilla ja täytä tortellinit. Lämmitä rapsiöljyä 65 asteiseksi ja kaada joukkoon 1 rkl batak-pippureita. Hauduta 15 min ja siivilöi öljy.
Lisää 1 dl öljyä maltodextriinin ja sekoita. Peitä merirapu Batak-pippuriöljyllä ja kypsennä 50 asteisessa uunissa n. 10 min. Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka