MasterChef: Shimeji & Batak – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.
Ainekset
- 140 g durumjauhoja
- 2 kpl keltuaista
- 1 kpl kananmuna
- 500 g shimejisieniä
- 50 g batak-pippuri
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 shalottisipuli
- Timjamia
- Korianteri
- 1 kpl sitruuna
- Riisiviinietikka
- 3 rkl maltodextriini
- 3 rkl creme fraichea
- 5 dl kanaliemi
- 3 dl rapsiöljy
Valmistusohje
Sekoita pastataikinaa varten durumjauhot, munat ja keltuaiset sekä 1tl oliiviöljyä. Vaivaa taikinaksi. Anna levätä 30 min. Veivaa levyksi pastakoneella ja stanssaa pyöreitä kiekkoja 2kpl.
Lisää kattilaan 300 g shimeji sieniä, leikattu shalotti- ja valkosipuli ja peitä kanaliemellä. Kiehauta ja hauduttele 45 min. Mausta liemi suolalla ja siivilöi harson läpi. Lisää 0,25 dl Batak-pippuriöljyä.
Valmista tortellinien täytte hauduttamalla 120 g shimejiä creme fraichessa ja aja pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta batak-pippurilla ja täytä tortellinit. Lämmitä rapsiöljyä 65 asteiseksi ja kaada joukkoon 1 rkl batak-pippureita. Hauduta 15 min ja siivilöi öljy.
Lisää 1 dl öljyä maltodextriinin ja sekoita. Peitä merirapu Batak-pippuriöljyllä ja kypsennä 50 asteisessa uunissa n. 10 min. Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku