MasterChef: Hatsapuri – Ellan resepti

mc_eps16_kierros1_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_2 (1)

MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • ½ pussi kuivahiivaa
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • nuorta pehmeää juusto
  • ½ halloumia
  • juustokuminaa
  • savupaprikaa
  • muskottipähkinää
  • cayennepippuri
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ kurkku
  • 1 tomaatti
  • minttua
  • korianteria
  • rucolaa
  • sitruuna
  • voi sulaa

Valmistusohje

Sekoita kuivahiiva veteen, laita yleiskoneeseen pyörimään ja lisää jauhoja kunnes taikina on kiinteää ja pehmeää. Pyöritä palloksi ja anna kohta vähintään puolituntia.

Raasta juustot ja mausta kuivamausteilla. Leikkaa sekaan myös minttua.

Pilko salaatin ainekset ja yritit pieneksi, mausta sitruunamehulla ja öljyllä.

Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse pyöreiksi letuiksi laita juustotäytettä keskelle jätä reunoille tilaa ja käännä ne täytteen päälle, nipistä taikina kiinni. Paista kuumalla pannulla molemmilta puolilta kunnes pinta saa väriä. Valele lopuksi voi sulalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.