MasterChef: Piknik Toscanassa – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.
Burrata
- 4 palloa mozzarella juustoa
- 200 g ricotta juustoa
- 1 sitruunan kuori
- 1 rkl suolaa
- 3 dl kermaa
- tryffeliöljy
Basilikapesto
- 3 ruukkua basilikaa
- 0,5 dl pinjansiemenet
- 1 dl pecorino juusto
- 0,5 dl oliiviöljy
Paahdetut tomaatit
- 4 kpl tomaattia
- 4 rkl oliviiöljy
- 2 rkl sitruunaetikka
- 1 tl suola
- 1 tl pippuri
- 5 oksaa timjamia
Valmistusohje
BURRATA: Leikkaa mozzarellat pieniksi paloiksi. Laita kuumaan veteen, niin kuumaa että juuri pystyy kättä pitämään. Täytteeseen kaada kerma kulhoon, lisää ricotta, tryffeliöljy, sitruunan kuori raastettuna. Kun mozzarella muotoutunut yhdeksi palloksi joustavaksi revi suikaleita noin puolet massasta ja lisää täytteen joukkoon. Loppu massa jaa kahdeksi palloksi ja levitä kämmenelle reunat ohuina. lisää täyte ja rullaa kiinni sipulin muotoiseksi nyytiksi.
BASILIKAPESTO: Lisää kaikki ainekset mortteliin ja tee tahnaksi.
PAAHDETUT TOMAATIT: Pilko tomaatit ja lisää mausteet, paahda 200-asteisessa uunissa 25 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras