MasterChef: Piknik Toscanassa – Teemu V:n resepti

mc_eps11_kierros2_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Burrata

  • 4 palloa mozzarella juustoa
  • 200 g ricotta juustoa
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl kermaa
  • tryffeliöljy

Basilikapesto

  • 3 ruukkua basilikaa
  • 0,5 dl pinjansiemenet
  • 1 dl pecorino juusto
  • 0,5 dl oliiviöljy

Paahdetut tomaatit

  • 4 kpl tomaattia
  • 4 rkl oliviiöljy
  • 2 rkl sitruunaetikka
  • 1 tl suola
  • 1 tl pippuri
  • 5 oksaa timjamia

Valmistusohje

BURRATA: Leikkaa mozzarellat pieniksi paloiksi. Laita kuumaan veteen, niin kuumaa että juuri pystyy kättä pitämään. Täytteeseen kaada kerma kulhoon, lisää ricotta, tryffeliöljy, sitruunan kuori raastettuna. Kun mozzarella muotoutunut yhdeksi palloksi joustavaksi revi suikaleita noin puolet massasta ja lisää täytteen joukkoon.  Loppu massa jaa kahdeksi palloksi ja levitä kämmenelle reunat ohuina. lisää täyte ja rullaa kiinni sipulin muotoiseksi nyytiksi.

BASILIKAPESTO: Lisää kaikki ainekset mortteliin ja tee tahnaksi.

PAAHDETUT TOMAATIT: Pilko tomaatit ja lisää mausteet, paahda 200-asteisessa uunissa 25 min.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.