Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Sitruunarisotto – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps10_annos_risotto_MATIAS_kuva_juuli_aschan_001
Julkaistu 11.04.2023 20:40

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.

Ainekset

  • 2 dl Risottoriisi (arborio)
  • 3 kpl Sitruunaa
  • 1 l Kanalientä
  • 100 g Parmesaania
  • 50 g Voita
  • 2 rkl Mascarponea
  • 1 pnt Ruohosipulia
  • Oliiviöljyä

Valmistusohje

Freesaa shalottisipulia oliiviöljyssä. Lisää riisit ja kuullota, kunnes riisi alkaa muuttua hieman läpinäkyväksi.  Lisää valkoviini ja kiehauta.  

Lisää kauhallinen kanalientä kokoajan sekoittaen ja anna imeytyä. Toista niin kauan kunnes riisin rakenne on hyvä. Lisää lopuksi voi, parmesaani sekä mascarpone ja tarkista suola. Lisää ruohosipuli päälle. 

Lisää tehosekoittimeen ruohosipulia ja rypsiöljyä. Aja tehosekoittimessa noin 5min, kunnes öljy on tasainen. Lisää risoton päälle.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef