MasterChef: Jauhelipihvit – Teemu I:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Ainekset
- 300 g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 iso sipuli
- 4 perunaa
- pari porkkanaa
- 2 tomaattia
- 0,5 dl valkoviinietikka
- 100 g voita
- 0,5 dl kerma
- 2 rkl soija
- 1 rkl hunaja
Valmistusohje
Kuori ja keitä perunat. Kuori ja silpu sipuli renkaiksi.
Laita sipulit ja 50g voita kattilaan keskilämmölle karamellisoitumaan. Kuori ja leikkaa porkkana haluamaasi muotoon. Laita öljyä pannuun ja lämpö kovalle. Siirrä porkkanat pannulle.
Valmista jauhelihamassa. sekoita jauheliha, kananmuna, soija, suola ja mustapippuri. Muotoile pihveiksi
Leikkaa tomaateista siemenet pois ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pyörittele valkoviinietikassa, oliiviöljyssä, hunajassa ja soijassa.
Kun perunat ovat kypsiä, valuta melkein kaikki keitinvesi (jätä n. 0.5dl) tiputa lämpö minimiin ja lisää kerma.
Survo perunasurvimella tai sauvasekoittimella ja lisää 50g voita ja suola. Laita pursotuspussiin
Paista kuumalla pannulla pihviin paistopinnat ja valele voilla. Laita vielä n.8 minuutiksi uuniin 200c
Kun komponentit valmiina, annostele lautaselle pihvit, niiden päälle karamellisoitu sipul. Lisää kauniisti lautaselle perunapyree, porkkanat ja tomaattisalsa.
Nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka