MasterChef: Kampasimpukkaceviche ja marinoidut kurkut – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps10_annos_ceviche_MATIAS_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ceviche.

Ainekset

  • 4 kpl Kampasimpukkaa
  • 2 kpl Limeä
  • Puolikas sitruuna
  • 1 kpl Vihreä chili
  • Puolikas punainen chili
  • 10 g Inkivääriä
  • 1 tl Musta seesaminsiemen
  • Sokeri
  • Suola
  • Oliiviöljy
  • Puolikas kurkku
  • Puolikas avocado
  • Retikkaa
  • 10 g Korianteria
  • 10 g Ruohosipulia

Valmistusohje

Leikkaa kampasimpukka kuutioiksi. Mausta suolalla. Lisää 2kpl sitruunan mehut, sokeria, suolaa ja vähän oliiviöljyä. Lisää myös pieni pala raastettua inkivääriä ja valkosipulia.  Marinoi kampasimpukat.

Leikkaa kurkut mandoliinilla ohuiksi. Lisää etikkaa, sokeria ja suolaa. Mausta lorauksella oliiviöljyä ja pinellä määrällä seesaminsiemeniä. Lisää valmiiseen cevicheen kuutioitua avocadoa, kurkkua ja retikkaa. Mausta massa korianterilla ja ruohosipulilla. Tarkista suola.

Asettele lautasen pohjalle ceviche ja laita kurkkusiivut cevichen päälle. koristele kukilla ja korianterin lehdillä.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!