MasterChef: Kampasimpukkaceviche ja marinoidut kurkut – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ceviche.
Ainekset
- 4 kpl Kampasimpukkaa
- 2 kpl Limeä
- Puolikas sitruuna
- 1 kpl Vihreä chili
- Puolikas punainen chili
- 10 g Inkivääriä
- 1 tl Musta seesaminsiemen
- Sokeri
- Suola
- Oliiviöljy
- Puolikas kurkku
- Puolikas avocado
- Retikkaa
- 10 g Korianteria
- 10 g Ruohosipulia
Valmistusohje
Leikkaa kampasimpukka kuutioiksi. Mausta suolalla. Lisää 2kpl sitruunan mehut, sokeria, suolaa ja vähän oliiviöljyä. Lisää myös pieni pala raastettua inkivääriä ja valkosipulia. Marinoi kampasimpukat.
Leikkaa kurkut mandoliinilla ohuiksi. Lisää etikkaa, sokeria ja suolaa. Mausta lorauksella oliiviöljyä ja pinellä määrällä seesaminsiemeniä. Lisää valmiiseen cevicheen kuutioitua avocadoa, kurkkua ja retikkaa. Mausta massa korianterilla ja ruohosipulilla. Tarkista suola.
Asettele lautasen pohjalle ceviche ja laita kurkkusiivut cevichen päälle. koristele kukilla ja korianterin lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku