MasterChef: Kunigasosterivinokasceviche – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ceviche.
Ainekset
- 1 pkl Kuningasosterivinokas
- Puolikas avocado
- 3 kpl Limeä
- ¼ Kurkku
- ¼ Jalapeno
- 1 tl Vihreää tabascoa
- ½ pnt Korianteria
- ½ Tuore maissi
- 3 rkl Oliiviöljyä
- 1 tl Sokeria
Valmistusohje
Halkaise sienet puoliksi ja marinoi soija-oliiviöljyseoksessa. Hiero maissiin öljyä ja suolaa. Grillaa sieniä sekä maissia erittäin kuumassa grillissä niin että niihin tulee väriä mutta eivät kypsy liikaa. Kuutioi sienet ja leikkaa maissinjyvät irti.
Halkaise ja kuori kurkku ja kaavi siemenkota tehosekoittimeen. Kuutioi kurkku ja puolikas avocado.
Tee tiikerinmaito tehosekoittimessa. Purista limet ja lisää tabasco, suolaa, oliiviöljyä, sokeri sekä korianteri ja jalapeno. Pyöräytä tasaiseksi liemeksi. Lisää hieman avocadoa ja pyöräytä uudestaan.
Sekoita tiikerinmaito ja kuutioidut raaka-aineet sekä maissi keskenään kulhossa. Tarkista suola ja happo ja lisää tarvittaessa suolaa sekä limenmehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku