MasterChef: Lakkaa, ruista, pekaanipähkinää ja marinoitua valkoherukkaa – punainen joukkue

masterchef punanen keittiö (1)

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Ainekset

  • 300 g tuoretta lakkaa
  • 150 g hillosokeria
  • Puolikas vaniljatanko
  • 200 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeri
  • 2 rkl sitruunan mehu
  • 50 g ruisjauhoja
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 50 g kaurahiutaleita
  • 50 g voita
  • 5 g suolaa
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 15 g siirappia
  • 15 g tomusokeria
  • Puolikas vaniljatanko
  • 100g valkoherukkoita
  • 70 g sokeria
  • 70 g vettä
  • 30 g mesimarjalikööriä

Valmistusohje

Keitä lakoista, hillosokerista ja vaniljasta hillo. Paseeraa ja jäähdytä. Sekoita yleiskoneessa tuorejuusto ja tomusokeri, vatkaa joukkoon lakkahillo sekä sitruunan mehu. 

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, pehmeä voi ja suola murumaiseksi massaksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita pekaanipähkinät, siirappi, ja vanilja. Laita uuninpellille ja ripottele päälle tomusokeri. Karamellisoi 170 asteessa 10-15 min. Rouhi jäähtyneenä.

Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää mesimarjalikööri ja kaada kuuma liemi valkoherukoiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Siivilöi neste pois ennen esille laittoa.

Kokoa annos, koristele kehäkukan lehdillä ja viimeistele kultasuihkeella.

Parhaat ruokaohjelmat