MasterChef: Lakkaa, ruista, pekaanipähkinää ja marinoitua valkoherukkaa – punainen joukkue
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.
Ainekset
- 300 g tuoretta lakkaa
- 150 g hillosokeria
- Puolikas vaniljatanko
- 200 g tuorejuustoa
- 0,5 dl tomusokeri
- 2 rkl sitruunan mehu
- 50 g ruisjauhoja
- 50 g vehnäjauhoja
- 50 g kaurahiutaleita
- 50 g voita
- 5 g suolaa
- 100 g pekaanipähkinöitä
- 15 g siirappia
- 15 g tomusokeria
- Puolikas vaniljatanko
- 100g valkoherukkoita
- 70 g sokeria
- 70 g vettä
- 30 g mesimarjalikööriä
Valmistusohje
Keitä lakoista, hillosokerista ja vaniljasta hillo. Paseeraa ja jäähdytä. Sekoita yleiskoneessa tuorejuusto ja tomusokeri, vatkaa joukkoon lakkahillo sekä sitruunan mehu.
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, pehmeä voi ja suola murumaiseksi massaksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Sekoita pekaanipähkinät, siirappi, ja vanilja. Laita uuninpellille ja ripottele päälle tomusokeri. Karamellisoi 170 asteessa 10-15 min. Rouhi jäähtyneenä.
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää mesimarjalikööri ja kaada kuuma liemi valkoherukoiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Siivilöi neste pois ennen esille laittoa.
Kokoa annos, koristele kehäkukan lehdillä ja viimeistele kultasuihkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku