MasterChef: Kotoinen ahven – Timon resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps6_annos_Timo_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 2 kpl Ahvenfilettä
  • 100 g Voita
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 kpl Pieni kukkakaali
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Tee kukkakaalista pyree keittämällä kukkakaalit suolatussa vedessä. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi.

Kypsennä leikattu porkkana uunissa paahtamalla 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Tee lopuista porkkanoista pyree samalla tyylillä kuin kukkakaalipyree.

Ruskista voi kattilassa. Tarkkaile huolellisesti, ettei voi pala. Pähkinäinen tuoksu kertoo valmiin lopputuloksen.

Paista ahven fileet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.