MasterChef: Kotoinen ahven – Timon resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 2 kpl Ahvenfilettä
- 100 g Voita
- 1 kpl Porkkana
- 1 kpl Pieni kukkakaali
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Tee kukkakaalista pyree keittämällä kukkakaalit suolatussa vedessä. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi.
Kypsennä leikattu porkkana uunissa paahtamalla 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Tee lopuista porkkanoista pyree samalla tyylillä kuin kukkakaalipyree.
Ruskista voi kattilassa. Tarkkaile huolellisesti, ettei voi pala. Pähkinäinen tuoksu kertoo valmiin lopputuloksen.
Paista ahven fileet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"