MasterChef: Kukkakaalikeitto – Timon resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.
Ainekset
- 1 Kukkakaali
- Sitruuna maun mukaan
- 1-2 rkl Ranskankermaa
- 1-2 rkl Kermaa
- 1 rkl Voita
- 1 dl Rypsiöljyä
- 2 pnt Persiljaa
Valmistusohje
Keitä puolet kukkakaalista 10 min ja toinen puolikas 20 min. Lisää kukkakaalit tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää keitinlientä tarpeen mukaan. Lisää kerma, Ranskankerma, voi ja mausta.
Laita öljy ja persilja tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi ja siivilöi. Kaada öljyä lautasen pohjalle. Kaada keitto öljyn keskelle.
Päälle voi lisätä paahdetuja kukkakaalin paloja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku