MasterChef: Sahramirisotto – Niklaksen resepti
Julkaistu
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.
Ainekset
- 2 dl Risottoriisiä
- 1 tl Sahramia
- 1 dl Valkoviiniä
- 5 dl Kasvislientä
- Parmesaania
- Tryffeli
- Oliiviöljyä
- 1 kpl Salottisipuli
- Suolaa
Valmistusohje
Kuullota sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon riisi ja kuullota se läpikuultavaksi.
Lisää kasvisliemen joukkoon puoli teelusikallista jauhettua sahramia. Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä koko ajan sekoittaen niin kauan, että riisi kypsyy. Lisää lopuksi joukkoon reilu ruokalusikallinen voita ja 2dl parmesaaniraastetta. Tarkista suola.
Kaada löysähkö risotto lautaselle. Raasta päälle tryffeliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku