MasterChef: Tummasuklaamoussea, vadelmasherbetti, yuzu granite, ruusulla maustettua vadelmaa ja karamellipähkinää – Sinisen joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 350 g tummaa suklaata
- 250 g soijakermaa
- 500 g vatkattua soijakermaa
- 500 g vadelmia
- 500 g kaurajogurttia
- 100 g kaurakermaa
- 80 g glukoosia
- 3 g xhantanaa
- 200 g yuzu-mehua
- 200 g kaurakermaa
- 25 g sokeria
- 25 g vettä
- Kuivatturuusu
- 50 g saksanpähkinöitä
- 50 g mantelia
- 20 g vaahterasiirappia
Valmistusohje
Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia. Kiehauta soijakerma, emulgoi soijakerma ja suklaa sauvasekoittimella. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa soijakerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä suklaamassaan ja kaada muotteihin. Pakasta.
Mittaa tehosekoittimeen vadelmat, kaurajogurtti ja xantana. Mittaa kattilaan glukoosisiiraappi sekä kaurakerma ja kiehauta. Lisää tehosekoittimeen kaikki ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi ja kaada jäätelökoneeseen.
Paahda päähkinät pannulla noin 5 min kunnes ovat kauniin ruskeita, lisää kuumiin pähkinöihin vaahterasiirappia.
Tee sokeri liemi, keittämällä sokeri ja vesi. Mittaa astiaan kaurakerma ja yuzumehu ja lisää sokeriliemi. Sekoita sauvasekoittimella ja pakasta. Raavi jäätyneeseen astiaan ja jäistä pohjaa ja lisää lopuksi kuivattua ruusua.
Lopuksi asettele annokseen suolaheinää, kuivattua ruusua ja muut komponentit. Irroita jäätynyt suklaamousse noin 10 min ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku