MasterChef: Lakritsaa ja yuzua – Harmaan joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 1 pss lakuja
- 1 tl suolaa
- 140 g appelsiinin mehua,
- 110 g Yuzu mehua
- 50 g vettä
- 65 g hillosokeria
- 13 g glukoosia
- 5 ml xhantanaa
- 50 g kikhernelientä
- 50 g vehnäjauhoja
- 50 g tomusokeria
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 1 tl kuminaa
- 2 kpl verigreippiä
- 6 kpl ananaskirsikkaa
- 100 g sokeria
- 100 g vettä
- 1 kpl kanelitanko
Valmistusohje
Laita lakut kattilaan ja peitä vedellä. Keitä välillä sekoittaen keskilämmöllä, kunnes lakut on täysin sulaneet. Mausta suolalla ja aja tehosekoittimessa pyreeksi.
Kiehauta vesi, glukoosi ja hillosokeri. Jäähdytä, lisää mehut ja aja joukkoon xantana. Laita jäätelökoneeseen.
Vatkaa kikherneliemi kevyesti ja emulsoi joukkoon öljy. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot.
Valmista siirappi leikkaamalla verigreipit sekmenteiksi. Leikkaa ananaskirsikat kiekoiksi. Marinoi hedelmät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku