MasterChef: Lasagne – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Pastataikina
- 50 g vehnäjauho
- 150 g 00-jauho
- 3 keltuaista
- 1 kananmuna
Jauhelihakastike
- 250 g jauhelihaa
- ½ sipuli
- 1 tomaatti
- 0,5 dl tomaattimurska
- 1 rkl soija
- 1 rkl etikka
- 1 tl suolaa
Bechamelkastike
- 80 g vehnäjauho
- 80 g voita
- 3 dl täysmaito
- suolaa
Mornaykastike
- 1,5 dl bechamelkastike
- 0,5 dl oltermanni raaste
Valmistusohje
Vaivaa jauhot ja kananmuna ja keltuaiset taikinaksi, kääri tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään 20-30 min. Kun taikina kimmoisaa, tee pastakoneella levyiksi. Keitä reilusti suolatussa vedessä 2 min.
BECHAMELKASTIKE/MORNAYKASTIKE: Paahda kattilassa voi ja jauhot, kun sulanut ”liisteriksi” lisää hiljalleen maitoa koko ajan hämmentäen. ota puolet kastikkeesta ja lisää siihen juustoraaste.
JAUHELIHAKASTIKE: Lisää kaikki ainekset silputtuna pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä 35 min.
Laita pastalevy lautasen pohjalle ja täyty kerroksittain täytteillä. Käännä pastalevysta aina uusi kerros s- mallisesti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"